badminton ketcher og fjerbolde

Tips til nye badmintonspillere

Er du begynder i badminton og har forventninger om at forbedre dig selv og dine færdigheder? Her er nogle tips til at hjælpe dig på vej.

Opvarmning

Altid sørg for, at din krop er ordentligt forberedt når du skal i gang med at spille badminton. Dette er fordi spillet involverer både udholdenhed og smidighed, så det er vigtigt at du har fokus på disse områder i din opvarmning. Så gør følgende:

– Start med blidt løb rundt om banen
– Skift mellem blidt løb, tempo skift og hoppe
– Når din puls er steget og din krop føles varmere, så stræk de store muskelgrupper. Heriblandt; ben, ryg og skuldre for at blive fuldt forberedt

Badminton greb og ketcher

badminton ketcher og fjerbolde

Når du vælger en ketcher, er grebet afgørende. Små greb er bedst til små hænder og store greb til store hænder. Når du tager fat i ketcherens håndtag, skal du ikke tage hårdt fat, men have et afslappet greb. At have et fleksibelt håndled vil hjælpe dig med at fuldende både dine forhånds- og baghåndskud.

Tjek fjerbolden

Sørg for at fjerbolden er i god stand. Et trick er at give den et skud lige op i luften og se hvordan den bane er tilbage til jorden. Vakler den i luften eller siger en pudsig lyd, så er det en ommer, men flyver den derimod direkte tilbage og har en god følelses, så er den lige som den skal være.

Hold en central position på banen

Det er altid vigtigt at være i stand til at når alle bolde, så en god tommelfingerregl er altid at vente tilbage til midten af din banehalvdel efter du har skudt til bolden.