Regler i Badminton

Badminton er en sport, der har eksisteret siden det 16. århundrede. Sporten spilles indendørs, og toppen kommer fra dets olympiske arrangementer. Sporten er meget populær i asiatiske lande som Kina og Indien med disse lande, der fører vejen ved at producere nogle af verdens bedste spillere.

Hvad gælder badminton om?
Målet med badminton er at få fjerbolden over nettet og få det til at lande på gulvet på modstanderens halvdel. Hvis din modstander formår at returnere fjerbolden, så er kampen for alvor igang! Hvis du tvinger din modstander til at slå fjerbolden ud eller ind i nettet, så vinder du ét point. Du skal vinde 21 points for at vinde et sæt, hvor de fleste kampe er bedst af 3 sæt. Man kan kun få point hvis man har serven, så hvis du vinder en runde og den anden har servet, så vinder du blot serven og herfra gælder det om at få et point.

Spillere og udstyr
Der er to former for badminton, singler og doubler. Hver spiller har lov til at bruge én ketcher. Fjerbolden er lavet af halv rund kugle i bunden og en fjer som materiale omkring toppen. Du kan kun rigtig ramme bunden af ​​fjerbolden. Rammer du fjersiden, så går det helt galt – heldigvis er tyngdekraften på din side, da den får fjerbolden til at vænne rigtig helt automatisk. Du må kun ramme fjerbolden én gang før den enten rammer jorden eller går over nettet.

Banen måler 6,1 meter i bredden og 13,4 meter længden. Indvendige linjer bruges som parameter for single matches, mens den udvendige linje bruges til en doubles.

Sådan får du points
Man modtaget et point, når du succesfuldt rammer fjerbolden over nettet og den lander på gulvet i din modstanderens halvdel, før de rammer den. Et point kan også opnås, hvis din modstander skyder fjerbolden i enten nettet eller fra den indikerede bane.

Sådan vinder du spillet
For at vinde et spil skal du nå 21 point før din modstander. Hvis du gør det så har du vundet det sæt. Hvis scoren bliver 20-20, så skal man have to overskydende points. Hvis man ender med at pointsne bliver 29-29, vil det næste point bestemme vinderen af ​​dette sæt. For at vinde en hel kamp, så skal man vinde 2 ud af 3 sæt.

badminton baner